Studentenwoningen Briljantlaan en voormalig Viconaterrein

UTRECHT – Aan de Briljantlaan komen 230 studentenwoningen. En op het voormalige Viconaterrein circa 200 appartementen die ook bedoeld zijn voor studenten. Het College komt hiermee tegemoet aan de stadsbrede vraag hiernaar.

dd715d8bb4Omdat er bij de Briljantlaan weinig plek is voor groen, onderzoekt ontwikkelaar GTZ Investment de mogelijkheden van groene dakterrassen. Ook de mogelijkheid van zonnepanelen wordt onderzocht. Het plan draagt bij aan de klimaat- en duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente. De gemeente stelt in overleg met omwonenden de ruimtelijke randvoorwaarden op voor de ontwikkeling. Start bouw wordt verwacht in 2017.

Woningen voormalig Viconaterrein
Ook voor studenten zijn de circa gepande 200 appartementen van 30m2 tussen Rotsoord, de Vaartsche Rijn en de Diamantweg. Projectontwikkelaar Woonfront Rotsoord Utrecht BV wil op het voormalige Viconaterrein twee blokken met appartementen realiseren en het monumentale fabriekje herbouwen. De appartementen zijn ook geschikt voor starters, alleenwonenden en senioren. Parkeren vindt plaats op eigen terrein en in de verdiepte parkeerkelder. Om woningbouw mogelijk te maken worden ook hier randvoorwaarden opgesteld en het bestemmingsplan gewijzigd. De bouw start volgens de huidige planning eind 2016.

 

Cookieinstellingen