Mannen met getrokken pistool aangehouden (update)

UPDATE

UTRECHT – De vijf mannen die op zaterdag 11 juli werden aangehouden op de Melis Stokestraat hebben geen strafbaar feit gepleegd. Dit bleek uit onderzoek van de politie. Zij zijn direct in vrijheid gesteld.

De mannen werden rond 18.20 uur aangehouden door agenten met getrokken pistool, nadat een vrouw had gemeld dat zij door hen bedreigd zou zijn met een vuurwapen. De politie stelde vervolgens een onderzoek in, waaruit bleek dat er geen sprake was van een strafbaar feit en dat de mannen ten onrechte zijn aangemerkt als verdachte. Eerder werd al bekend dat de politie geen vuurwapen had aangetroffen. Waarom de vrouw de melding heeft gedaan is onbekend. De politie onderzoekt of er eventuele gevolgen zijn verbonden aan haar actie die op niets blijkt te zijn gebaseerd.

 

UTRECHT – Op de Melis Stokestraat heeft de politie zaterdag 11 juli met getrokken pistool een groep van vijf mannen aangehouden.

Bij de politie was omstreeks 18.20 uur een melding binnengekomen dat een vrouw zou worden bedreigd met een vuurwapen. De politie trof de vrouw, een 19-jarige Nijmeegse, aan in het gezelschap van de vijf mannen.

Geen wapen
De verdachten voldeden aan het opgegeven signalement, waarna zij werden aangehouden. Het gaat om twee Rotterdammers (26 en 30 jaar), twee Utrechters (21 en 23 jaar) en een man uit Westbroek (28). Zij zijn in verzekering gesteld. Er werd geen wapen aangetroffen. De politie stelt nader onderzoek in naar wat zich precies heeft afgespeeld.

 

Cookieinstellingen