Nieuwe plannen voor locatie zorgcomplex Rosendael

UTRECHT – Het college heeft ingestemd met het starten van de planvorming voor de locatie van verpleeghuis Rosendael in Overvecht. Het zorgcomplex Rosendael aan de Indusdreef is een verouderd verpleeghuis. Vanwege de veranderende regelgeving in de zorg, een betere spreiding over de stad en kwaliteitsverbetering van huisvesting wil Careyn het verpleeghuis over enige jaren sluiten.

Het is de bedoeling om ter vervanging aan de Indusdreef (en elders in de stad) op kleinere schaal levensloopbestendige appartementen te bouwen waarin ‘zware zorg’ geleverd kan worden. Eigenaar en initiatiefnemer Careyn wil aan de Indusdreef levensloopbestendige appartementen realiseren in de segmenten sociaal en middelduur. Ook zijn in het plan grondgebonden woningen in het segment vrije sector huur of koop opgenomen. Er wordt onderzocht of het gewenste programma van Careyn haalbaar en wenselijk is op deze locatie. Hierover vindt in volgende fasen afstemming plaats met omwonenden.

Careyn wil voor de uitvoering van de plannen een samenwerking aangaan met VORM Holding B.V. uit Papendrecht. Met de instemming van het college over het startdocument zijn de eerste stappen gezet voor verdere afstemming tussen Careyn/Vorm en de gemeente over de mogelijkheden voor herontwikkeling.

Cookieinstellingen