Van Egmondkade en Van Hoornekade worden veiliger

UTRECHT – Om de leefbaarheid en verkeersveiligheid van de Van Egmondkade en Van Hoornekade in de wijk Zuilen te verbeteren, begint de gemeente in 2016 met de aanleg van vrijliggende fietspaden, veilige oversteekplaatsen voor voetgangers, en drempels om de snelheid van auto’s te temperen.

Om het voor iedereen mogelijk te maken om veilig de hoofdrijbaan over te steken, komen er ‘midden-eilanden’ op de oversteekplaatsen op de Van Egmondkade-Hubert Duyfhuysstraat en de Van Hoornekade-Van der Marckstraat/Van der Doesstraat. Zo kunnen voetgangers de weg in twee delen oversteken.

Meer ruimte voor de fiets
Door het opheffen van de parallelrijbanen krijgen fietsers vrijliggende fietspaden. Op verzoek van de bewoners komen er extra fietsenrekken. De verwachting is dat door de nieuwe indeling van de weg de doorstroming voor zowel fietsers als automobilisten verbetert.

Tweerichtingsverkeer op hoofdrijbaan
Automobilisten rijden in de nieuwe situatie op de hoofdrijbaan. Hier wordt tweerichtingsverkeer heringevoerd. Om automobilisten te stimuleren hun snelheid te matigen, worden enkele snelheidsbeperkende maatregelen doorgevoerd, zoals drempels. Het aantal parkeerplaatsen voor auto’s in het gebied blijft gelijk. De parkeerplaatsen worden verplaatst naar de hoofdrijbaan.

 

Cookieinstellingen