Utrecht versterkt koppositie autodelen met ‘Green Deal’

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Dertig organisaties en bedrijven – waaronder de gemeente Utrecht – hebben vandaag de Green Deal ‘versnelling autodelen’ ondertekend. Doel: het aantal deelauto’s in Nederland versneld te laten groeien tot 100.000 in 2018. Utrecht is nu al de stad met het hoogste aantal deelauto’s per inwoner maar de samenwerking binnen de Green Deal biedt volop kansen om deze positie verder uit te bouwen.

Wethouder Lot van Hooijdonk vindt het logisch dat Utrecht meeondertekent. “Ik ben enthousiast over het potentieel van autodelen. Deelauto’s worden veel efficiënter en bewuster gebruikt en leveren dus een belangrijke bijdrage aan onze ambities voor een gezonde stad met meer ruimte voor mensen”.

De komende jaren intensiveert Utrecht haar aanpak door bijvoorbeeld het ondersteunen van buurtmobiliteitsinitiatieven, subsidies voor de overstap van een oude diesel naar een deelauto en het stimuleren van elektrisch autodelen. Ook geeft de gemeente voorlichting. Bijvoorbeeld aan mensen die in Utrecht komen wonen en voor de keuze van een vervoersmiddel staan. Naast Utrecht ondertekenen onder andere ook Amsterdam, Den Haag en Zwolle de Green Deal.

 

Cookieinstellingen