Erik ten Hag nieuwe trainer FC Utrecht

UTRECHT – FC Utrecht heeft Erik ten Hag benoemd tot nieuwe trainer/coach en technisch manager. Hij heeft getekend voor twee jaar en gaat op 1 juli aan de slag.

Ten Hag (45) is geen onbekende in Utrecht. In het seizoen 1995/1996 speelde hij voor FC Utrecht dertig competitiewedstrijden. Na zijn loopbaan als speler koos hij voor het trainersvak. In die hoedanigheid heeft hij gewerkt voor PSV, FC Twente en FC Bayern München. Wilco van Schaik, algemeen directeur van FC Utrecht. “Ten Hag is een ambitieuze trainer, met bagage. Een trainer ook met een voetbalfilosofie die aansluit bij de beginselen waarvoor wij bij FC Utrecht staan.”  In de rol van technisch manager krijgt Ten Hag ook de eindverantwoordelijkheid over het aan- en verkoopbeleid, de scouting en de jeugdopleiding, in samenwerking met het huidige technisch management.

Inner drive op maximum

64143_keu121011001Ten Hag: “Ik streef naar het creëren van een klimaat waarin iedereen het maximale eist van zichzelf en elkaar. Jezelf elke dag willen verbeteren en telkens de grens opzoeken; dát is de insteek. Je moet de drive hebben om het maximale uit jezelf te halen. FC Utrecht is in de beleving van velen een subtopper, maar de statistieken uit het verleden laten iets anders zien. De statistieken wat dichter bij het wensdenken brengen, ook dát is een uitdaging die ik graag aanga.”

 

Cookieinstellingen