Onderwijsgebouw Nijenoord 1 wordt appartementencomplex

UTRECHT – Het onderwijsgebouw aan de Nijenoord 1 van de Hogeschool Utrecht wordt na 2016 getransformeerd tot appartementencomplex. Ontwikkelaar en beoogd eigenaar MidNed heeft het plan om hier circa 200 appartementen te realiseren, overwegend twee- en driekamerwoningen met een woonoppervlakte van 50 tot 100 m2.

De stad heeft een tekort aan deze woningen, maar ze zijn belangrijk om net afgestudeerden van de universiteit en hogeschool, andere starters, alleenstaanden en jonge huishoudens een plek te kunnen blijven bieden in de stad. Dat kan hen stimuleren in Utrecht te werken na hun opleiding.

Deels huurwoningen

Een deel van de appartementen in Nijenoord wordt aangeboden als middeldure huurwoning. Parkeren vindt plaats op eigen terrein en in de verdiepte parkeerkelder. De woningen krijgen allemaal energielabel A en worden aangesloten op stadsverwarming. De architectonische waarde van het gebouw wordt zoveel mogelijk ingepast en behouden en aan de voorkant komt extra groen.

De plannen van MidNed sluiten aan bij de ambities van het college om leegstand van kantoorpanden tegen te gaan en extra woningen te creƫren. Ook draagt het plan bij aan ambities van het college op het gebied van duurzaamheid en een gezonde toekomst.

Cookieinstellingen