3100 ambtenaren uit 250 organisaties rennen NK Veldloop in Utrecht

Foto: Ook ambtenaren lopen hard

UTRECHT – De NK Veldloop voor gemeenten is op woensdag 25 maart 2015 te gast Utrecht. Ruim 3.100 renners uit 250 Nederlandse organisaties, vooral gemeenten, doen mee met de veldloop.

Naast de gemeenteambtenaren, nemen ook bijvoorbeeld brandweerlieden en gemeenteraadsleden deel. Het parcours van de 28ste editie start op ‘Het Lint’ van het Máximapark, loopt langs de Haarrijnseplas, door het nieuwste bos van Natuurmonumenten en door de historische tuinen van Kasteel de Haar. De hardlopers finishen op het terrein van sportpark De Vryheit in Vleuten. De deelnemers leggen een afstand af van 6, 10 of 12 kilometer.

Sportstad Utrecht

Utrecht is een echte sportstad. Met ook dit jaar weer een aantal mooie sportevenementen, zoals de herstart van de Utrecht Science Park Marathon op 22 maart en de Grand Départ van de Tour de France in juli. Wethouder Sport Paulus Jansen: “We zijn er trots op dat we voor duizenden ambtenaren uit het hele land deze editie van de NK Veldloop mogen organiseren. Sport is onlosmakelijk verbonden aan een gezonde toekomst en het verbindt mensen. Ik wens alle deelnemers dan ook een leuke dag met bijzondere ontmoetingen en mooie records toe.”

NK Veldloop 2016

De Gemeente Utrecht draagt na dit evenement graag het stokje over aan de gemeente Nissewaard, de organisator van de NK Veldloop in 2016.

Cookieinstellingen