Nieuwe parcoursen voor de Utrecht Marathon en 75.000 euro voor KWF

Foto: Utrecht marathon

Zondag 12 mei 2019 vindt de 38e editie van de vernieuwde Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park plaats. Alle parcoursen zijn volledig vernieuwd en geschikt voor jong en oud. De deelnemers lopen langs de highlights van de stad en finishen op het Utrecht Science Park waar Running, Food & Music centraal staan. Voor het goede doel KWF Kankerbestrijding is al 75.000 euro opgehaald.  

De combinatie van het lopen door de parken, nieuwe stadsdelen zoals Leidsche Rijn en het lopen door de oude binnenstad gaan voor een unieke loopbelevenis zorgen. 12 mei staan er nieuwe parcoursen op het programma met afstanden voor jong en oud; zo bestaat de Marathon (42,195km) uit één ronde. De populaire Halve Marathon, 1/4 marathon en Mini Marathon zijn ook onderdeel van de Utrecht Marathon. Bekijk de parcoursen op www.utrechtmarathon.com.   
Muziekpunten langs het parcours dopen de afstanden van de Utrecht Marathon om tot een sfeervol Utrechts evenement. Op het foodplein op het Utrecht Science Park kun je nagenieten onder genot van een drankje, hapje en muziek.
De Utrecht Marathon steunt KWF Kankerbestrijding. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF.  
1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. Jaarlijks sterven 45 duizend mensen aan de gevolgen van de ziekte. Dat betekent elke 5 minuten een diagnose. Dezelfde tijd om ongeveer 1 kilometer te lopen.
De Utrecht Marathon geeft alle deelnemers de mogelijkheid om bij inschrijving een vrijwillige donatie te doen aan KWF. Ook kun je op het actieplatform van KWF jouw deelname laten sponsoren. KWF besteedt het geld dat de deelnemers ophalen aan onderzoek naar kinderkanker bij het Princes Máxima Centrum, welke gevestigd is op het Utrecht Science Park. 

Cookieinstellingen