Utrechtse Lucian Rosa is Nederlands Kampioen Pole Fitness

Foto: Pole fitness

Het was een close finish in de mannencategorie van het Nederlands Kampioenschap Pole Fitness, maar het was Lucian Rosa uit Utrecht die afgelopen zondag 31 maart de titel voor de neus van Enschedese Jeroen Butterman wegkaapte. Bij de vrouwen werd Dithe van Dijk uit Alphen aan de Rijn Nederlands Kampioen.

De 24-jarige Rosa had al eens eerder mee gedaan maar viel toen buiten de prijzen. Hij won deze keer dankzij zijn krachtige technieken met een hoge moeilijkheidsgraad terwijl de 20-jarige Butterman hoge ogen scoorde met zijn artistiek niveau en lenigheid.
Dithe van Dijk (23 jaar) won het nipt van Yacintha Lami (29 jaar) in de categorie Advanced/Extreme, het hoogste niveau bij de dames. Beiden hadden fouten gemaakt, maar Van Dijk was technisch gezien wat sterker. Haar technieken waren clean en meer bevestigd tijdens de uitvoering ervan.
Ook in de andere categorieën werd een hevige strijd gestreden. De jongste deelnemer bij de senioren was de 16-jarige Chloe Smeyers uit Aarle-Rixtel. Vorig jaar had zij pech en viel een week voor de finale uit vanwege een zware blessure. Ze nam nu revanche en pakte goud in de Intermediate categorie.

Cookieinstellingen