Utrecht 50 jaar terug: DOS verslaat Real Zaragoza

Foto: UN

Was dat Cruyff gisteravond? Nee dat was Abbes van Vliet die sinds enige weken onder contract staat bij DOS. Hij komt van de tweede klas amateurs Hercules. Dat meldt het Utrechts Nieuwsblad op vrijdag 15 september 1967.

Het trotse Real Zaragoza dacht aan DOS een ‘makkie’ te hebben. Want Real Zaragoza was twee jaar daarvoor nog winnaar van de Europese beker terwijl DOS op dat moment bijna onderaan staat op de ranglijst van de vaderlandse competitie. Wat komt de klap dan hard aan als je er ternauwernood een 3-2 nederlaag uitsleept.

De supporters van DOS zagen hun club een verrassend goed duel spelen. Onwaarschijnlijk goed zelfs, dankzij zes nieuwe gezichten. Nu is voorzichtigheid altijd geboden want één zwaluw maakt nog geen lente. Maar zoals DOS het die avond speelde, houdt hun optreden veel in voor de toekomst, stelt de krant vast.

Tijdens de wedstrijd werd een hoofdrol vervuld door Leo Veen, Henk Wery en Abbes van Vliet wat betreft het maken van doelpunten, Henk Verrips wat betreft het voorkomen van treffers en Arie de Kuyper wat betreft het stoppen van Spaanse aanvallen. Henk Verrips, niet zo lang geleden nog een korfballer bij het Culemborgse SGV, deed het voortreffelijk.

De voorhoede was volgens het Utrechts Nieuwsblad zonder meer een openbaring na de schamele resultaten van de laatste weken. Op rechts werd Abbes van Vliet ingezet. Een ruwe diamant, aldus het Utrechts Nieuwsblad, die moet worden geslepen. Zijn doelpunt, het derde, was een juweeltje.

Het artikel in het Utrechts Nieuwsblad eindigt met een oproep aan DOS. “DOS, houd die plotselinge metamorfose een poosje vast. Voor de aanhang zou het prettig zijn eens voetbal te zien, zoals jullie dat gistereavond demonstreerden. Dat was af!”

Reacties

article
66523
Was dat Cruyff gisteravond? Nee dat was Abbes van Vliet die sinds enige weken onder
https://utrecht.nieuws.nl/sport/66523/utrecht-50-jaar-terug-dos-verslaat-real-zaragoza/
2017-12-04T17:38:06+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2017/12/04173739/IMG_4020.jpg
Sport