Jonge Utrechtse klimmers pakken goud op Nederland jeugdkampioen lead

Foto: NKBV

De Utrechters Jasmijn van de Sande, Edith Savenije, Noor Witte, en Gijs Kieboom hebben afgelopen zaterdag 2 december ieder in hun eigen leeftijdscategorie het Nederlands jeugdkampioenschap leadklimmen gewonnen. Tijdens de zinderende finale van het NJK Lead dat de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) samen met klim- en bouldercentrum Neoliet organiseerde, lieten de klimmers de concurrentie ver achter zich.

Met de Olympische Spelen van Tokio 2020 in zicht, stonden de Nederlandse jeugdklimmers te trappelen hun klimtalenten te bewijzen in de gloednieuwe klimhal in Utrecht. Op het NJK Lead klommen alle deelnemers één route in de halve finale, waarop de klimmers zo hoog mogelijk moesten komen om een plek in de finale te bemachtigen. Ook hier klommen ze weer één route die ze binnen een bepaalde tijd moesten proberen te toppen.

In twaalf verschillende categorieën gingen 106 jongens en meisjes met leeftijdsgenoten de strijd aan om de Nederlandse titel. Jasmijn van de Sande (Utrecht), Edith Savenije (Bosch en Duin), Noor Witte (Houten), en Gijs Kieboom (Houten) kwamen in hun leeftijdscategorieën, meisjes A, meisjes C, meisjes D en jongens C als winnaars uit de bus.

Door de klimmers worden zeer moeilijke klimroutes tot een hoogte van ongeveer 20 meter geklommen. De routes stellen de klimvaardigheden van de jeugdklimmers enorm op de proef. De combinatie van kracht, techniek en uithoudingsvermogen bepalen voor een belangrijk deel het eindresultaat.

Neoliet is opgericht in 1992 door achtvoudig Nederlands Kampioen en internationaal route-setter Erik Jacobs. Neoliet is najaar 2017 uitgegroeid tot een bedrijf met tien grote professionele klim- en bouldercentra in Nederland en Duitsland.

Reacties

article
66502
De Utrechters Jasmijn van de Sande, Edith Savenije, Noor Witte, en Gijs Kieboom hebben afgelopen
https://utrecht.nieuws.nl/sport/66502/jonge-utrechtse-klimmers-pakken-goud-op-nederland-jeugdkampioen-lead/
2017-12-04T11:05:49+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2017/12/04110519/klimmen.jpg
Sport