Extra maatregelen in verband met komst supporters Lech Poznań

Foto: Lech Poznan

Burgemeester Jan van Zanen heeft samen met FC Utrecht, de politie en het Openbaar Ministerie extra maatregen genomen in verband met de komst van de supporters van het Poolse Lech Poznań. Dit gezien de reputatie van de club.

De wedstrijd vindt morgenavond plaats in stadion Galgenwaard. Naar verwachting komen er tussen de 1200 en 1500 supporters van Lech Poznanń naar Utrecht. Voor een deel zijn dat supporters die een leuke wedstrijd willen zien, aldus burgemeester Van Zanen. Maar Utrecht is zich bewust van de reputatie van de harde kern van de supporters van de Poolse club.

Voor de supporters van Lech Poznan is de Jaarbeurs opstapplaats. Van hieruit vertrekken zij per bus naar de Galgenwaard. Supporters van FC Utrecht verzamelen zich op de Neude.

In de stad en buiten het stadion is extra politie aanwezig. FC Utrecht, verantwoordelijk voor de veiligheid in het stadion, zorgt voor extra stewards. Rond het stadion geldt een permanent alcoholverbod en tijdens de wedstrijd geldt een alcoholverbod in het stadion, met uitzonering van de skyboxen.

Mocht daar aanleiding toe zijn dan zal er volgens burgemeester Van Zanen stevig ingegrepen worden om escalatie te voorkomen.

Cookieinstellingen