Donderdag polsstok arena op het Vredenburg

Foto: Pixabay

Na de EK Atletiek 2016 in Amsterdam komt er een officieel NK Atletiek onderdeel midden in Utrecht. Het Vredenburg wordt op donderdag 13 juli omgetoverd tot een polsstok arena. Op deze manier wordt de atletieksport naar het Utrechtse publiek gebracht, voorafgaand aan de NK Atletiek 2017 op 14, 15 en 16 juli op het sportpark Maarschalkerweerd.

De polsstok arena op het Vredenburg zal een festival ‘look and feel’ krijgen. Met een polsstokaanloop midden op het plein, een DJ, tribunes en een foodtruck. Temidden van deze festival sferen strijden de nationale topatleten (mannen en vrouwen) om het eremetaal en de vaderlandse trots. Met als kopstuk natuurlijk de kans om Oylmpische atlete Femke Pluim, tevens Nederlands recordhoudster met een hoogte van 4,55 meter, te zien vliegen. Bij de mannen heb je twee iconen die afgelopen seizoen om het goud streden. Menno Vloon en Rutger Koppelaar met allebei een persoonlijk record van 5.65 meter.

Rond het middaguur is er een open polsstokhoogspringwedstrijd. Op die manier wordt alles goed getest zodat aansluitend de Nationale Kampioenschappen voor de mannen en vrouwen plaatsvinden tussen 16:00 uur en 21:00 uur, dit is tijdens koopavond in Utrecht.

Cookieinstellingen