Maximus Stampers organiseren toertocht door Groene Hart

Foto: Maximus Stampers

Op 18 juni organiseren de leden van de Maximus Stampers voor het eerst een toertocht voor wielrenners in opdracht van de Stichting Leidsche Rijn Fietst. De Maximus Stampers starten en finishen bij de befaamde Brouwerij Maximus in Leidsche Rijn. De tocht gaat dwars door het Groene Hart en komt langs fantastische bezienswaardigheden zoals Oudewater, de Lekdijk, Kinderdijk met de UNESCO Werelderfgoed molens.

De afstanden die dit jaar gereden kunnen worden zijn 80 km of 120 km. De toertocht start bij Brouwerij Maximus en zal van daaruit naar het westen gaan en halverwege via het pontje over de Lek weer terug gaan naar de Maximus Brouwerij.

De Maximus Stampers willen dit jaar maximaal 500 deelnemers mee laten doen aan de toertocht. Deze keuze is gemaakt om vanuit een kleinschalige opzet de komende jaren uit te groeien tot een niet meer weg te denken evenement in Leidsche Rijn. Vandaar dat er dit jaar maar twee afstanden beschikbaar zijn. De Maximus Stampers hebben de ambitie om in 3 jaar tijd uit te groeien tot het langste eendaags toer evenement van Nederland met de langste afstand van 300+ km. Dit natuurlijk naast de meer gangbare afstanden.

De doelstelling van de toertocht is om Utrecht en Leidsche Rijn te laten zien dat wielrennen een fantastische sport is die op alle leeftijden beoefend kan worden en op vele verschillende niveaus. Door de organisatie van de toertocht willen de Maximus Stampers bereiken dat nog meer mensen enthousiast worden voor de wielersport en op deze manier een bijdrage leveren aan een gezonde levensstijl.

De Maximus Stampers zijn in een aantal jaren binnen en buiten Leidsche Rijn uitgegroeid tot een bekend begrip en hebben zich inmiddels verenigd in de Stichting Leidsche Rijn Fietst. De laatste jaren heeft de groep een explosieve groei gemaakt en op dit moment hebben de Maximus Stampers ongeveer 430 leden die op diverse prestatieniveaus meefietsen. Maximus Stampers is een informele wielerclub voor iedereen (m/v), alle leeftijden en met diverse prestatieniveaus. De groepsritten worden gefietst volgens het principe samen uit, samen thuis (SUST) en geldt de veiligheid van de deelnemers als eerste prioriteit. De veiligheid wordt geborgd door met groepen te fietsen die maximaal uit 14 personen bestaan waarvan 2 wegkapiteins. De rol van de wegkapiteins is om de veiligheid te waarborgen en de groep bij elkaar te houden. Er worden bij de Stampers ook 2x per jaar wegkapitein cursussen gegeven om het aantal op peil te houden. Tevens worden andere clinics gegeven, zoals bochten-clinics en waaier-clinics om de techniek van de deelnemers te vergroten. Bij de Stampers kan je op meerdere niveaus meefietsen. In de maanden april t/m september wordt er standaard op woensdagavond en zondagochtend gefietst. Buiten deze periode worden op eigen initiatief door de leden ritten georganiseerd. Ook wordt veel samen deelgenomen aan andere toertochten binnen en buiten Nederland.

Cookieinstellingen