Sportverenigingen hebben grote moeite met nieuw tarievenbeleid

Foto:

Het nieuw ‘Tarievenbeleid sportaccommodaties Utrecht 2017’ pakt ‘zwaar negatief’ uit voor een aantal Utrechtse sportverenigingen. De kostenstijging bedraagt 30 tot 40 procent. Dat schrijven Sporting 70, Kampong Voetbal en USV Hercules in een gezamenlijke brief aan de Utrechtse gemeenteraad.

De gemeente had aangegeven dat de stijging van de tarieven 8 tot 10 procent zou bedragen. En dat achtte wethouder Jansen ‘redelijk/acceptabel’. Maar volgens de drie sportverenigingen heeft de gemeente in eerste instantie onjuiste cijfers naar buiten gebracht en bedraagt de kostenstijging 30 tot 40 procent.

Doelstelling van de tariefswijziging voor de huur van de sportaccommodaties is te komen tot een efficiënter gebruik van de sportaccommodaties. Echter volgens de sportverenigingen worden de sportaccommodaties al efficiënt gebruikt . ‘Wat dan overblijft is een platte kostenverhoging.’ Een gematigde toename van de tarieven van 8 à 10 procent zou voor de sportverengingen wel acceptabel zijn.

De sportverenigingen komen ook met een alternatief voorstel om sportaccommodaties efficiënter te gebruiken. De verenigingen stellen voor om een basistarief per veld in te stellen en een terbeschikkingstellingsvergoeding ongeacht de intensiteit van gebruik. Daarnaast stellen ze voor een staffel met een aflopend tarief per uur in te stellen. Daarmee wordt een verenging beloond bij een ruimer gebruik, wat leidt tot een verhoging van de bezettingsgraad.

Cookieinstellingen