Utrecht en Stichtse Vecht maken plan voor sportpark Zuilense Vecht

Foto: Pixabay

De gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht gaan samen de sportparken Zuilen/Elinkwijk en Daalse Weide een nieuwe impuls geven. De colleges van beide gemeenten stelden daarvoor het intentiedocument Zuilense Vecht vast.

Voor de op de grens van Utrecht en Maarssen gelegen parken komt een integrale gebiedsvisie. De ambitie is een gezamenlijk duurzaam, toekomstbestendig sportpark Zuilense Vecht met sterke en vitale sportverenigingen. De unieke ligging, vlakbij de Vecht, biedt volop mogelijkheden voor sporten en bewegen in een versterkte groenstructuur met recreatieve routes. Vanaf april worden sportverenigingen, omwonenden, bedrijven en andere betrokkenen uitgenodigd om mee te denken.

Aanleiding voor de vernieuwing van de sportparken is het initiatief van de Maarssense sportverenigingen om samen met de gemeente Stichtse Vecht te werken aan verbetering van sportpark Daalse Weide. Ook het Utrechtse sportpark Zuilen/Elinkwijk is aan vernieuwing toe. De voetbalclubs willen graag het aantal kunstgrasvelden uitbreiden. Hierdoor kan het gebruik en de bezetting van de velden worden verhoogd.

De sportparken worden beter verbonden met de omliggende buurten door een open, groene verbinding te maken met daarin recreatieve routes. Dit biedt kansen voor vernieuwend sportaanbod en voor sporten buiten verenigingsverband. Denk aan hardlopen, skeeleren, bootcamp en (outdoor)fitness. Door deze samenwerking kunnen ook maatschappelijke organisaties gebruik maken van de sportaccommodaties, zoals dagopvang voor ouderen.

Om de plannen betaalbaar te maken en de afstand met omliggende buurten te verkleinen, wordt bekeken of ongebruikte natuurgrassportvelden in te zetten zijn voor andere functies, zoals woningbouw. Naar verwachting wordt in het voorjaar van 2018 een integrale ruimtelijke visie voorgelegd aan beide gemeenteraden. Deze visie sluit aan bij de gemeentelijke ambities op het gebied van duurzame en gezonde verstedelijking.

Cookieinstellingen