Festival du Vélo weer van start

Foto: Pixabay

Utrecht houdt de herinnering aan de Tourstart van 2015 ook dit jaar levend met het Festival du Vélo, waarbij de fiets honderd dagen in de schijnwerpers staat. Vanaf donderdag 23 maart start de voorpret richting de Tourstart – dit jaar in Düsseldorf – in het weekend van 1 en 2 juli, wanneer ook in Utrecht talloze fiets- en wieleractiviteiten plaatsvinden. Het festival wordt op 2 juli afgesloten met de Tour d’Utrecht, een toertocht over het parcours van de Tourstart 2015.

Eén van de eerste activiteiten is op zondag 2 april in de Ekko, waar op groot scherm naar de Ronde van Vlaanderen kan worden gekeken. Zaterdag 13 mei is de feestelijke opening van de Dafne Schippersbrug. De brug verbindt vanaf 3 april al de fietsroute tussen Leidsche Rijn en Oog in Al. De Fietsmeesters van Harten voor Sport zijn weer te vinden op scholen en in de wijken om fietslessen te geven. Fietsen in Italiaanse sferen? Dat kan tijdens de Classico Giro Utrecht op 21 mei met prachtige routes die vanaf het Utrecht Science Park (USP) over de Heuvelrug lopen. De P&R op de Uithof is 21 mei ook weer het strijdtoneel van de Klimtijdrit. De Utrechtse verenigingen bieden verschillende trainingen en ritten aan met hun programma: Ga toch fietsen! Op 24 en 25 juni is het Utrechts wielerweekend met de Ronde van de Maliebaan en de Ronde van het Wilhelminapark. Het volledige programma staat op www.festivalduvelo.com.

De organisatie is nog op zoek naar leuke en bijzondere fiets- en wieleractiviteiten voor Festival du Vélo. Partijen die willen aansluiten bij dit peloton zijn van harte welkom. Initiatieven en ideeën kunnen worden gestuurd naar [email protected] Hetzelfde adres staat open voor reporters die in woord of beeld verslag willen doen van de verschillende evenementen.

Reacties