Oudste basisschool in Utrecht viert 200-jarig jubileum

Foto: Wikipedia

De openbare dalton basisschool Pieterskerkhof is de oudste basisschool van Utrecht. De in 1824 opgerichte basisschool viert in september van dit jaar haar 200-jarig jubileum door middel van een grote feestweek. Dat meldt de Nationale Onderwijsgids.

Al 129 jaar lang is de openbare basisschool gevestigd aan het Pieterskerkhof. In 1934 werd het Pieterskerkhof een van de eerste daltonscholen in Nederland. In die tijd was het nog heel bijzonder om een school te hebben die de nadruk legt op keuzevrijheid van de leerlingen. In dit monumentale pand, gelegen in de binnenstad van Utrecht, wordt in het heden nog steeds onderwijs gegeven aan zo’n 220 leerlingen. 

De feestweek
Tijdens de feestweek van de daltonschool, die officieel wordt geopend op 16 september, staan er allerlei activiteiten gepland die aansluiten op de historische school. De feestweek zal worden geopend met de presentatie van het nieuwe logo van de basisschool. Ook zal tijdens de opening het schoollied worden gezongen. Verder zullen de leerlingen deze week een kijkje nemen in de historie van de oudste basisschool van Utrecht. De feestelijke week wordt afgesloten met een muziekvoorstelling.
Het echte hoogtepunt van de feestweek zal plaatsvinden op zaterdag 21 september. Op die datum staat namelijk een reünie gepland tussen de oud-leerlingen en oud-collega’s van de school. Vanaf mei is het mogelijk om je aan te melden via de website van de school.

Cookieinstellingen