Ruim 74.000 bezoekers in Universiteitsmuseum dit jaar

Foto: Universiteitsmuseum

Eind 2017 verwacht het Universiteitsmuseum de bezoekcijfers van vorig jaar te overtreffen. Met ruim 74.000 bezoekers blijft de stijgende lijn van de afgelopen jaren er in. Meedoen aan actueel onderzoek, zelf experimenteren, de vakantieactiviteiten, de tentoonstellingen en een wandeling door de Oude Hortus zijn belangrijke redenen voor een bezoek.

Het afgelopen jaar was een bijzonder jaar. Met de tentoonstelling SchimmelLAB werd gevierd dat Johanna Westerdijk 100 jaar geleden de eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland werd. Het Universiteitsmuseum deelde tijdens de voorjaarsvakantie ruim 600 onderzoekskits uit aan bezoekers. Hiermee kon een grondmonsters genomen worden in de eigen tuin. Zo’n 300 grondmonsters werden opgestuurd naar het Westerdijk Instituut. Hier werden ruim veertig nieuwe schimmels gevonden. Deze nieuwe schimmels zijn vernoemd naar de ontdekker en toegevoegd aan de grootste schimmelcollectie ter wereld bij het Westerdijk Instituut.

In het Universiteitsmuseum Utrecht gaan bezoekers samen op onderzoek uit en ontdekken de wetenschapper in zichzelf. Hier kijken ze mee over de schouder van wetenschappers van vroeger en van nu, trekken een labjas aan en doen zelf proefjes in het Jeugdlab. Museumtuin de Oude Hortus is, met kassen vol exotische bomen en planten, een verrassende, groene oase midden in de stad.

Cookieinstellingen