Globe College moet op zoek naar nieuwe huisvesting

Foto: deStadUtrecht.nl

Het Globe College wordt in een nieuw gebouw gehuisvest. De school zorgt voor te veel overlast in de Multifunctionele Accommodatie Nieuw Welgelegen waar de school nu is ondergebracht. Over twee jaar moet het nieuwe schoolgebouw klaar zijn.

In 2014 adviseerde al een commissie, die onderzoek deed naar de problemen van het Globe College in Nieuw Welgelegen, om de school in een ander gebouw te huisvesten. Er is nog gezocht naar de mogelijkheden tot aanpassing van de huisvesting van het Globe College. Echter het creƫren van een afgescheiden domein voor het Globe College binnen Nieuw Welgelegen bleek niet haalbaar.

Daarom is er gekozen voor nieuwbouw. Er wordt eerst een locatie gezocht in Utrecht Zuidwest. In het najaar zal hierover een besluit worden genomen. Daarna zal het nog minimaal twee jaar duren voordat het nieuwe schoolgebouw is gerealiseerd.

De vrijgekomen ruimte in Nieuw Welgelegen komt dan beschikbaar voor een nieuwe gebruiker. Met de huidige bewoners zoals Vereniging Sport Utrecht, Omnivereniging Zwaluwen, Sportschool Fit for Free en de sport- en dansopleiding van MBO Utrecht, heeft Nieuw Welgelegen een sterk sportprofiel. Mogelijk vormt dit een aantrekkelijk punt voor een nieuwe gebruiker.

Reacties