Sjon Hartma zet als FD-talent ‘Biologie’ op de kaart

Foto: Universiteit Utrecht

UTRECHT – Het Financieele Dagblad heeft Sjon Hartman, promovendus in de vakgroep Plant Ecophysiology (Biologie) geselecteerd als een van de vijftig meestbelovende jonge mensen van 2017. Op 21 januari presenteerde het FD de selectie in een bewaareditie van FD Persoonlijk.

Hartman vindt het ‘heel tof’ dat hij bij deze selectie zit. Hij denkt dat hij genomineerd is omdat hij vorig jaar mee heeft meegedaan aan Science Battle. Zijn  deelname aan Science Battle heeft in ieder geval voor een soort van stroomversnelling gezorgd.

Sociale media

Zo kreeg Hartman op sociale media veel reacties. “Ik kreeg opeens een hele berg nieuwe volgers op Twitter en LinkedIn, en mensen die met me willen afspreken om koffie te drinken. Een aantal investeerders ook. Maar ik kan niet zomaar een startup beginnen naast mijn promotie-onderzoek.” Toch is Hartman blij met de aandacht voor zijn onderzoek naar het weerbaarder maken van planten tegen overstromingen. “Aandacht voor het probleem waar wij aan werken is altijd goed. Hoe meer dat in de media komt, hoe beter. Ook voor mijn collega’s, want het kan zorgen voor meer financiering voor ons onderzoek. Het is niet mijn doel om aandacht te trekken voor mezelf.”

Bron: Universiteit Utrecht

Reacties