Hogeschool Utrecht communiceert met adspirant-studenten via YouTubers en Virtual reality

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Ruim 4.300 studiekiezers hebben zich laten informeren over de verschillende bacheloropleidingen van de Hogeschool Utrecht tijdens de HU-open dag in november 2016. Een terugblik, met onder meer de YouTubers Sophie Milzink en Defano Holwijn. 

In totaal hebben meer dan 9.000 bezoekers de open dagen van de HU bezocht op 8 oktober en 5 november. Met 28% van alle bezoekers waren de opleidingen in het domein gezondheidszorg het populairst. Op de open dagen was er veel te beleven voor studiekiezers. Niet alleen met VR-brillen of het speciale programma met YouTubers, maar ook met praktijkworkshops zoals reanimeren bij de opleiding Verpleegkunde.

Zo konden adspirant-studenten het speciale programma bijwonen met Sophie Milzink, presentator Bart Boonstra en tech-expert Sander Duivestein over onderwerpen als zorgrobots, The Internet of Things en het ontwerpen en bouwen van je eigen huis. HU-studenten presenteerden er projecten waarmee ze nu al een bijdrage leveren aan deze technische ontwikkelingen van de toekomst. Het programma werd afgesloten met een presentatie over de technische opleidingen.

Op alle locaties van Hogeschool Utrecht konden bezoekers een dag uit het leven van een student beleven met een Virtual Reality-bril. Niet alleen bleken studiekiezers hier enthousiast over, ook onder hun ouders waren de brillen erg populair. Zeven studieverenigingen (Codex, Escape, Paramedus, SOG, Stura, Uranymus en Vesta) presenteerden bovendien hun eigen 360-video over hun verenigingen. De video’s staan nu al in de GoPro VR-app en op YouTube. Medio november vind je de video’s terug in een contest op de Facebook-pagina van Hogeschool Utrecht. Tot slot stapte YouTuber Défano Holwijn op de bezoekers van de ICT-opleidingen af en ondervroeg ze over hun studiekeuze en technische kennis. De video die hij hierover maakt, verschijnt in november.

Volgende open dag op 11 maart 2017
Ben je benieuwd naar wat er zoal te beleven is op een open dag? Je kunt de opleidingen van de HU bezoeken tijdens de open dag op zaterdag 11 maart 2017. Daarnaast kun je je nu opgeven voor de meeloopdagen.

Ben je geïnteresseerd in de deeltijd-, masteropleidingen en nascholingsaanbod van de HU? Kom dan naar de open avond voor professionals op 22 november 2016.

Cookieinstellingen