Wikundig onderzoek in Utrecht van uitstekend niveau

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Een internationale onderzoekscommissie, bestaande uit acht hoogleraren, heeft het wiskundig onderzoek van alle Nederlandse universiteiten beoordeeld over de periode van 2009 tot 2014. Het Mathematisch Instituut (MI) van de faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht kreeg het hoogste predicaat excellent op alle drie de criteria: kwaliteit van onderzoek, maatschappelijke relevantie en levensvatbaarheid.

Fundamental Mathematics
Fundamental Mathematics (foto: uu.nl)

De commissie is in het rapport zeer lovend over de duidelijke en overtuigende strategie die het instituut uitstraalt om zich te blijven ontwikkelen en de steun van de decaan hierin. Gedurende de periode waarin de commissie onderzoek deed vond er een reorganisatie plaats bij het MI. Ondanks deze moeilijke periode bleef het onderzoek van uitstekend niveau. De commissie benadrukt bovendien het belang van “the very small, but very good and internationally well recognised group in History of Mathematics.”

Veelbelovend
Naast de excellente beoordeling van de drie criteria, heeft de commissie ook enkele aanbevelingen gedaan, onder andere over de balans tussen de twee onderzoeksprogramma’s Fundamentele Mathematiek (FM) en Mathematisch Modelleren (MM). Met het aannemen van deze aanbevelingen ziet de toekomst er veelbelovend uit voor het wiskundig onderzoek in Utrecht.

Bron: Universiteit Utrecht

Cookieinstellingen