HKU: pand Nieuwekade volgende stap in realisatie stadscampus

Foto: HKU.nl

UTRECHT – De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) beschikt vanaf 1 mei 2017 over een nieuw gebouw, het voormalige Molenburg aan de Nieuwekade 1-15 in Utrecht. Op vrijdag 10 juni hebben HKU en de verhuurder daartoe een huurovereenkomst getekend voor een periode van 15 jaar.

In het nieuwe pand worden met name de verschillende ondersteunende diensten en het College van Bestuur gehuisvest. Deze onderdelen zijn nu nog gevestigd in De Planeet aan de Lange Viestraat.

Stadscampus

De huur van dit nieuwe pand draagt bij aan de realisatie van een ‘stadscampus’ met alle culturele en grootstedelijke voorzieningen. Zo verhuisde in 2015  HKU Kunst en Economie en HKU Media al naar Oudenoord 700 en begin 2016 een deel van HKU Beeldende Kunst naar de Pastoe Fabriek. HKU neemt komende zomer bovendien afscheid van het gebouw in Hilversum. De schools die daar momenteel gevestigd zijn (HKU Muziek en Technologie en HKU Games en Interactie) krijgen een nieuw onderkomen aan de IBB-laan in Utrecht.

Het pand aan de Nieuwekade 1-15 is gelegen in het centrum van Utrecht, direct aan de onlangs in ere herstelde stadsbuitengracht. Het gebouw heeft een oppervlakte van 5.000 m² en beschikt over ondergelegen fietsenstalling en parkeergelegenheid. De nieuwe locatie ligt op loopafstand van het centraal station.

Bron: HKU/hku.nl

 

Cookieinstellingen