Meeste kinderen gaan naar school van keuze

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Bijna alle Utrechtse leerlingen die volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs gaan zijn geplaatst op de school van hun keuze. Samenwerkingsverband Sterk VO meldt dat ruim 94 procent van de leerlingen die in Utrecht willen blijven een plek heeft gevonden. Voor de overige kinderen is een tweede ronde nodig. Dit meldt RTV Utrecht.

Deze zomer stappen naar verwachting 3434 Utrechtse kinderen over van het basisonderwijs naar een middelbare school in de stad. Van hen zijn er inmiddels meer dan 3200 geplaatst. Vooral het Christelijk Gymnasium, het St. Bonifatiuscollege, het Rietveld College en Unic blijken populair. Daar moest worden geloot en vielen leerlingen buiten de boot.

Waar is nog plaats?

Leerlingen die nog geen nieuwe school hebben zoeken komende week met hun basisscholen en ouders naar scholen die nog plaats hebben. Ze hebben tot woensdagmiddag 13 april de tijd om hun tweede keus door te geven. Zie www.sterkvo.nl. Overigens zijn er ook Utrechtse leerlingen die in de eerste ronde een school buiten de stad hebben gekozen. Die zijn buiten de rapportage van Sterk VO gehouden.

Bron: rtvutrecht.nl/sterkvo.nl

Cookieinstellingen