HU Green Office officieel van start

Foto: Hogeschool Utrecht

UTRECHT – Het Green Office van Hogeschool Utrecht (HU) is 16 maart officieel van start gegaan. Zes HU-studenten gaan in het Green Office aan de slag met het bevorderen van duurzaamheid bij de HU. Dit meldt de Hogeschool Utrecht.

De Hogeschool Utrecht heeft een reputatie hoog te houden. Al drie jaar achtereen is de HU verkozen tot meest duurzame hogeschool van het land. Het office voert onder meer duurzaamheidsprojecten uit vanuit de hogeschool en ondersteunt studenten, docenten en onderzoekers bij de uitvoering van projecten. Verder zorgt het ervoor dat duurzaamheid een vanzelfsprekend onderdeel wordt van de bedrijfsvoering.

Breed palet van kennis
Het Greenteam bestaat uit zes studenten van zes verschillende opleidingen van de HU. Er is gestreefd naar teamleden met een verschillende studieachtergrond, zodat er een breed palet van kennis ingezet kan worden.

De studenten gaan aan de slag met drie thema’s:

  • Communicatie en zichtbaarheid: Kayan Lam (Bedrijfscommunicatie) en Joao Loupatty (Communication and Media Design);
  • Community en projecten: Ninke Maes (Integrale Veiligheidskunde) en Xenia Tombrou (Communicatiemanagement);
  • HU Duurzaam: Jan Reinier van de Kieft (Facility Management ) en Manuel Osses (Chemische Technologie).

Duurzame Uithof
Dit initiatief komt voort uit het bestuurlijk traject dat de Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht en de HU onder de noemer ‘Duurzame Uithof’ in 2013 zijn gestart. Doel van het initiatief is het ontwikkelen van een duurzame campus en tevens kennisvalorisatie als het gaat om duurzame bedrijfsvoering van de aangesloten partners. De universiteit opende al in 2013 een Green Office.

Het Green Office wordt geleid door Green Officer Saskia Hanssen en is gehuisvest op de eerste verdieping van het gebouw aan Heidelberglaan 7. Het is bereikbaar via [email protected].

Informatie over het Green Office op duurzaamdoen.hu.nl.

Cookieinstellingen