Kinderen op weg naar de wetenschap

UTRECHT – Kinderen tussen de 7 en 14 jaar kunnen deze zomer op het Utrecht Science Park weer kennismaken met de interessante wereld van de wetenschap. Tijdens de Summerschool Junior onderzoeken ze zélf vier dagen lang DNA, de grondlagen van onze aarde, de maag van een koe en nog veel meer. Kinderen kunnen zich inschrijven via www.summerschooljunior.nl.

Foto: Lize Kraan
Foto: Lize Kraan

Er is een programma voor kinderen van groep 5 t/m 8 en een advanced edition voor middelbare scholieren uit klas 1 en 2. Dit jaar bestaat de Summerschool Utrecht vijf jaar en hebben studenten en onderzoekers van de Universiteit Utrecht een uitdagend programma ontwikkeld, speciaal voor kinderen. De kinderen gaan samen met studenten van de Universiteit Utrecht langs bij verschillende faculteiten op het Utrecht Science Park en maken op een speelse manier kennis met de wetenschap. Summerschool Junior is een interessante ontdekkingsreis die leuk én leerzaam is.

Voor wie is Summerschool Junior?
Summerschool Junior is voor alle nieuwsgierige kinderen die vóór de zomervakantie in groep 5 t/m 8 zitten. Iedereen die graag op onderzoek uitgaat, mag meedoen. Voor de kinderen die in de eerste of tweede klas van de middelbare school zitten, is er een extra uitdagende advanced edition.

Bron: Universiteit Utrecht/uu.nl

Cookieinstellingen