Mathieu Segers treedt toe tot commissie Europese Integratie AIV

Foto: Universiteit Utrecht

UTRECHT – Europadeskundige dr. Mathieu Segers, in Utrecht bekend als universitair docent internationale betrekkingen en Europese integratie bij het departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis, is toegetreden tot de commissie Europese integratie van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV). De AIV is een onafhankelijk adviesorgaan dat de regering en de Staten-Generaal adviseert over het buitenlandse beleid.

Met rapporten en activiteiten als seminars en rondetafelbijeenkomsten draagt de AIV bij aan het politieke en maatschappelijke draagvlak en debat over het buitenlands beleid. De AIV is een overkoepelende raad waaronder vier permanente commissies functioneren: mensenrechten, vrede en veiligheid, ontwikkelingssamenwerking en Europese integratie. Alle adviezen van de AIV worden aangeboden aan de meest betrokken bewindslieden en aan de Eerste en de Tweede Kamer der Staten-Generaal. De bewindslieden moeten binnen drie maanden een regeringsreactie naar de Staten-Generaal sturen.

Segers publiceerde onder andere Waagstuk Europa (2014) en Reis naar het continent (2013), waarvoor hij de ‘Prinsjesboekenprijs’ voor het beste politieke boek van het jaar won. Segers geeft in de media (o.a. EenVandaag, Financieele Dagblad) regelmatig commentaar op Europese kwesties. Voor deze bijdragen kende de Universiteit Utrecht hem de Publiprijs 2014 toe.

Cookieinstellingen