Cedric Ryngaert kanshebber voor titel Wetenschapstalent 2015

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De Utrechtse hoogleraar Internationaal Publieksrecht Cedric Ryngaert is een van de vijf overgebleven kandidaten voor de titel van Wetenschapstalent 2015. Ruim 11.000 mensen brachten hun stem uit voor de verkiezing van het wetenschapsmagazine New Scientist.

Ryngaert was vorige maand al opgenomen in een shortlist van 25 kandidaten. Een jury selecteerde hem uit vijftig wetenschappers die waren aangedragen door alle Nederlandse en Belgische universiteiten. Drie weken lang konden bezoekers van de site van de New Scientist hun stem uitbrengen. De telling van de 11.000 publiekstemmen gecombineerd met een oordeel van de jury wijst uit dat Ryngaert behoort tot de vijf overgebleven kanshebbers.

Op 24 september mogen de vijf genomineerden tijdens de finaleavond in het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger hun onderzoek presenteren. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 1500 euro, een boekenpakket en een award. De Utrechtse hoogleraar richt zich in zijn werk vooral op de gevolgen van globalisering voor de natiestaat en de internationale rechtsorde. Met de verkiezing wil het wetenschapsmagazine New Scientist het werk van de toponderzoekers van de toekomst onder de aandacht brengen en stimuleren.

Cookieinstellingen