Jongeren ontwikkelen game om lekker te slapen

Avatar
Avatar
Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Van 12 t/m 14 juni organiseert Creative College van het ROC Midden Nederland een ‘Game Jam’; een wedstrijd waarin jongeren elkaar uitdagen om in teams een spel te ontwikkelen. De game geeft jongeren inzicht in hoe ze omgaan met online media en welke effecten dit heeft op hun gezondheid en slaapgedrag.

Studenten, game developers en experts op het gebied van zorg en gezondheid gaan de uitdaging aan om in één weekend tot creatieve en speelse oplossingen te komen waar iedereen beter van gaat slapen. Samen zetten zij al hun creatieve ideeën in met als doel om uiteindelijk in Barcelona met andere Europese landen de strijd aan te gaan.

‘Bouwen aan een gezonde toekomst’ is één van de speerpunten uit het coalitieakkoord Utrecht maken we samen. Het Volksgezondheidsbeleid 2015-2018 is een uitwerking van het speerpunt waar de gemeente samen met partners in de stad aan werkt. Victor Everhardt, wethouder Volksgezondheid: “Veel jongeren voelen zich oververmoeid. Vaak realiseren ze zich niet dat ze uit hun slaap worden gehouden door hun eigen mobieltje of computer! Deze game maakt jongeren bewust van hun gedrag”. Wethouder Everhardt opent het gameweekend op 12 juni om 16.00 uur.

De Utrechtse JamToday Game Jam wordt georganiseerd door Dutch Game Garden (DGG), de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht (HKU), Gemeente Utrecht, Economic Board Utrecht (EBU), PAZIO en ROC Midden-Nederland. Jam Today wordt gefinancierd door de Europese Commissie.

Cookieinstellingen