Bewoners leggen tuinen aan in boomspiegels

Foto: Utrecht Natuurlijk

Gisteren, op woensdag 23 september, vond de kick off plaats van de campagne ‘Zet Utrecht in Bloei!’. In de Dinkelstraat in Utrecht legden bewoners, in aanwezigheid van wethouder Kees Diepeveen, tuinen aan in de drie boomspiegels in hun straat. Met deze campagne willen Utrecht Natuurlijk, Stichting Guerrilla Gardeners en de gemeente Utrecht inwoners van Utrecht inspireren en activeren om tuinen aan te leggen in boomspiegels en zo Utrecht in bloei te zetten.

Bijna iedere straat in Utrecht heeft een stoep met daarin een rij bomen. De grond rond die bomen is de boomspiegel. Deze is soms door bewoners beplant en tot een tuintje gemaakt. Maar minstens even vaak nog is de grond kaal, en in een slecht geval ligt er zwerfvuil en hondenpoep. Inwoners van Utrecht kunnen een boomspiegel in hun buurt adopteren om hierin vervolgens een tuin aan te leggen met oog op biodiversiteit. Sommige inwoners van Utrecht weten dit, maar heel veel mensen ook niet. Utrecht Natuurlijk, Stichting Guerrilla Gardeners en de gemeente Utrecht willen hier verandering in aanbrengen.
De campagne ‘Zet Utrecht in Bloei’ loopt vanaf de start op 23 september tot eind oktober. Inwoners van Utrecht kunnen via de website www.zetutrechtinbloei.nl gratis zaadjes voor een boomspiegel aanvragen.
Hebben ze een boomspiegel op het oog dan kunnen ze op de website zetutrechtinbloei.nl testen of deze geschikt is voor een tuin. Na officiële adoptie van de boomspiegel kunnen ze bij de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk gratis geschikte planten ophalen.

Reacties