PvdA stelt vragen over het aantal autobranden tijdens de jaarwisseling

Foto: CC0 Public Domain

PvdA-raadslid Bülent Isik heeft schriftelijke vragen gesteld over het aantal autobranden tijdens de jaarwisseling. Isik wil met name weten hoe het college het aantal autobranden de komende jaarwisseling hoopt terug te dringen.

In 2019 vonden er 152 autobranden plaats. Net zoveel als in 2018. Echter In 2015 vonden er maar 108 autobranden plaats. De daaropvolgende jaren steeg het aantal autobranden echter. In 2016 waren het er 127 en in 2017 131.
De PvdA wil graag van het college weten wat de oorzaak is van het stijgend aantal autobranden. Ook vraagt de PvdA in hoeverre de doelstellingen uit het plan van aanpak autobranden 2018 zijn gehaald en waarom doelstellingen niet zijn behaald.
Verder vraagt de PvdA het college of het bereid is om met nieuwe voorstellen te komen als het aantal autobranden de komende jaarwisseling niet substantieel minder wordt. Zo stelt de PvdA voor om MBO-studenten als stagiaire in te zetten om op die manier voldoende handhavingscapaciteit te hebben.
Ook vraagt de PvdA of het college deze jaarwisseling weer de politiehelikopter, de politiedrone en onbemande vluchtsystemen van defensie gaat inzetten om de pakkansen te vergroten. De meeste autobranden vonden plaats in Overvecht, Kanaleneiland, Hoograven, Zuilen en Leidsche Rijn. De PvdA vraagt het college of het bereid is in deze wijken tijdelijk extra flexibel cameratoezicht in te zetten om de pakkans te vergroten. Tot slot vraagt de PvdA het college om in overleg met jongerenorganisaties extra activiteiten te organiseren.

Reacties