Vier meldingen van een ‘kettingwisseltruc’

Foto: politie Utrecht

De politie heeft de afgelopen week meldingen in Utrecht gekregen waarbij sprake is van een ‘kettingwisseltruc’. De berovingen vonden vorige week plaats op de Robijnlaan, Oud Wulvenlaan, Naxosdreef en Koningin Wilhelminalaan. De methode wijkt af van de kettingrover, die vanaf een scooter kettingen van de hals van slachtoffers trekt.

Bij de ‘kettingwisseltruc’ gingen de daders als volgt in het werk: de slachtoffers werden benaderd door een onbekende vrouw die de weg vroeg. Na de uitleg van de route, werd het slachtoffer door de vrouw omhelsd, waarbij zij als ‘dank’ een nieuwe ketting om de nek van het slachtoffer omdeed. Terwijl zij dit deed, beroofde zij de slachtoffers van hun eigen sierraden.
De vrouw heeft zwart opgestoken haar en spreekt gebrekkig Nederlands. Meestal stapt zij uit een grijs/witte, vierdeurs auto. In die auto bevinden zich voorin personen, meestal mannen. De vrouw zelf bevindt zich achterin de auto. De drie rijden op verschillende plekken in Utrecht waarbij het lijkt alsof ze verdwaald zijn en de vrouw uitstapt om de weg te vragen.

Cookieinstellingen