Politie zoekt tasjesrover na reeks berovingen

Foto: Politie

Zaterdag 18 juli vonden twee berovingen plaats waarbij een man op een fiets het had voorzien op de tas van voetgangsters. De politie houdt er rekening mee dat het om dezelfde dader gaat. Mogelijk moet deze dader ook verantwoordelijk worden gehouden voor een mislukte beroving de nacht ervoor.

Een 32-jarige vrouw liep samen met een vriendin omstreeks 18.40 uur op de Herenbrug toen een fietser voorbij kwam en een tas uit haar handen rukte. De vrouwen renden nog achter de man aan richting de Maliesingel, maar zagen hem verdwijnen bij het Joke Smitplein.
Tien minuten laten, rond 18.50 uur, vond een soortgelijke beroving plaats op het Geertebolwerk ter hoogte van hotel Karel V. Een eveneens 32-jarige vrouw liep daar met een vriendin richting de Mariaplaats toen een fietser hen inhaalde en de tas van haar schouder griste. Een onbekend gebleven getuige rende achter de fietsende man aan tot aan de parkeergarage aan de Springweg, maar verloor hem daar uit het oog.
De nacht ervoor, tegen 2.50 uur, werd een 26-jarige fietsster op de Rijnlaan lastig gevallen door een man die daar liep. De vrouw werd van haar fiets geduwd en vastgepakt. De dader wilde geld hebben, maar het slachtoffer begon zo hard te gillen dat hij ervandoor ging richting de Balijelaan.
De signalementen van de dader vertonen grote overeenkomsten. Daarom houdt de politie er rekening mee dat het mogelijk om dezelfde dader gaat. Het gaat om een man van tussen 20 en 40 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang, een lichte tot getinte huidskleur, kort zwart haar. Hij droeg een donkere pet, een T-shirt en een broek. Één slachtoffer merkte op dat hij op een oude fiets reed. De politie is een onderzoek gestart en komt daarvoor graag in contact met getuigen. Specifiek de getuige die na de beroving op het Geertebolwerk de dader heeft achtervolgd, wordt verzocht om contact op te nemen.

Cookieinstellingen