Talking Hands – Poëtisch muziektheater met een handje absurdisme

Foto: Het Filiaal

Talking Hands (9+), de nieuwe jeugdtheatervoorstelling van Het Filiaal theatermakers, heeft een landelijke tournee en speelt in de voorjaarsvakantie op 28 februari en 1 maart ’s middags in het eigen Filiaaltheater in Blauwkapel in Utrecht. Daarna is hij nog te zien in Haarlem en Gouda.

Talking Hands is een bijzondere cross-over voorstelling met een veelzijdige cast. Ud speelster Jawa Manla zingt de sterren van de hemel. Haar Arabische klanken vloeien samen met de (elektronische) muziek van Gábor Tarján. De acteurs zijn even handig voor als achter de camera’s. Interessante details worden live voor je neus gefilmd en groot geprojecteerd. En de tolk Nederlandse Gebarentaal (NGT) is ook professioneel danser. Kortom: vijf mensen met hele verschillende achtergronden die samenwerken als vijf vingers aan één hand.
Bij deze geïntegreerde voorstelling is de vertaling naar Nederlandse Gebarentaal (NGT) in goede handen bij de tolk die al zingend en bewegend onderdeel is van de cast. Deze voorstelling is voor iedereen vanaf 9 jaar of je nu wel of niet gebarentaal beheerst.  
Monique Corvers, regisseur van de voorstelling: ‘We maken deze mix van muziek, spel, objecttheater, live-video, zang én NGT voor iedereen, niet speciaal voor doof of slechthorend publiek. Wel hoop ik dat families met een doof of slechthorend gezinslid nu gezamenlijk komen. Tijdens de voorstelling volgt altijd ergens een visuele vertaling van wat wordt gezegd, gezongen of gemusiceerd. Dat kan vooraf, tijdens of na een scène zijn. Binnen die complexe puzzel zoeken we naar de optimale timing.’
Deze voorstelling is voor iedereen vanaf 9 jaar of je nu wel of niet gebarentaal beheerst. Kijk op www.hetfiliaal.nl voor meer informatie en de agenda.

Cookieinstellingen