Schuberts Winterreise in de Wijkplaats

Foto: CC0 Public Domain

Op 12 februari voeren bariton Lars Terray en pianist Jeroen Snijder Schuberts Winterreise uit in een bijzonder concert in de Wijkplaats. Aan het eind van de middag is er de mogelijkheid een donatie te doen ten bate van 2 stichtingen die zich inzetten voor het welzijn van dak- en thuislozen in Utrecht: Stichting Rechtop en Stichting Omduw

In dit recital wordt de hoofdpersoon uit deze wereldberoemde liedcyclus ten tonele gevoerd als een hedendaagse dak- en thuisloze. Hiermee worden de beelden uit Schuberts vroegromantische liederen gekoppeld aan onze dagelijkse realiteit. Tijdens het concert wordt ieder lied omschreven in een korte zin en geïllustreerd door een schilderij van de Nederlands schilder Gerard Nizet. In de pauze is de volledige collectie van deze 24 Winterreise-schilderijen in de Wijkplaats te bezichtigen.
Na de pauze vertellen ex-dakloze Fred Smit en voormalig straatpastor Bart van Empel over hun ervaringen met het leven op straat. Er is gelegenheid om vragen te stellen aan beiden.
Er worden 15 fotoportretten van Utrechtse dak- en thuislozen getoond, gecombineerd met een bijpassend gedicht van de hand van Utrechtse dichters. Fotograaf Ruud Spaargaren,vrijwilliger bij de dagopvang voor dak- en thuislozen in Utrecht, maakte deze foto’s van de mensen met wie hij in contact kwam.
Het concert begint om 16 uur, de entree bedraagt 15 euro (10 euro voor personen onder 18 en studenten). Reserveren is verplicht en kan via: [email protected] Het adres van de Wijkplaats is Joh. Camphuysstraat 101, 3531SE Utrecht.

Cookieinstellingen