Tentoonstelling Vera Galis in Domkerk

Foto: Vera Galis

In de Domkerk is van 1 februari t/m 22 mei de tentoonstelling Geometrische objecten van Vera Galis in de Domkerk, een magische wisselwerking tussen hedendaagse kunst en gotische architectuur te zien.

Vera Galis schept een transparante wereld die licht suggereert en verplaatst, iets dat zowel gespiegeld als versterkt wordt door de gotische kathedralenbouw van de Domkerk. Op wonderlijke wijze voeren de objecten, die zich als driedimensionale lijnspelingen in de ruimte bewegen, je mee naar wat aan de totstandkoming van beide vooraf moet zijn gegaan; van het berekenen en meten naar het ontwerpen en bouwen. Een magische wisselwerking tussen de monumentale architectuur van de Dom en de transparante objecten; een continu balanceren tussen zo licht en zo sterk mogelijk.
Vera Galis maakt geometrische metaalconstructies in roestvrijstaal, messing, koper, alpaca, zilver en goud. Haar kleinste objecten passen in de handpalm, haar grootste beelden zijn architecturale werken, ter grootte van een gebouw. Echter, ongeacht het formaat, elk onderdeel van het object wordt door haarzelf handmatig geconstrueerd.
Een fascinerende interactie tussen kunst en architectuur. Dit zal ook tijdens deze bijzondere tentoonstelling in de Domkerk zonder twijfel het geval zijn.

Cookieinstellingen