Slachtstraat derde filmtheater van Jos Stelling

V.l.n.r.: Suzan te Brake (het Utrechts Monumentenfonds), Roos Stelling (filmprogrammering), Madeleine Stelling (Springhaver), Sjef Stelling (LHC), Jos Stelling en Anton Kramer (directie).
V.l.n.r.: Suzan te Brake (het Utrechts Monumentenfonds), Roos Stelling (filmprogrammering), Madeleine Stelling (Springhaver), Sjef Stelling (LHC), Jos Stelling en Anton Kramer (directie).
Foto: Slachtstraat

Het voormalig filmhuis aan het Hoogt zal definitief getransformeerd worden naar Filmtheater Slachtstraat en aanverwante culturele functies. Filmtheater Slachtstraat zal, naast het Springhaver Theater en Louis Hartlooper Complex, het derde filmtheater van Jos Stelling worden in de Utrechtse binnenstad.

Stelling en eigenaar van het complex het Utrechts Monumentenfonds hebben de afgelopen periode intensief samengewerkt aan de transformatieplannen. Op donderdag 23 juli werd de langjarige huurovereenkomst getekend.  Hiermee blijft de culturele en publieke bestemming van het complex behouden. Het komende jaar zal het complex worden gerestaureerd en aangepast naar de nieuwe functies. Naar verwachting zal het Filmtheater omstreeks november 2021 open gaan.
Filmtheater Slachtstraat wordt een filmtheater met drie zalen met een capaciteit van ruim 200 zitplaatsen. Er zullen niet alleen bijzondere films worden vertoond, maar er is ook ruimte voor verschillende culturele activiteiten zoals festivals, lezingen, cursussen en schoolvoorstellingen. Belangrijke aspect in de transformatie wordt het toevoegen van een extra vloer, waarmee de voormalige ‘Zaal 1’ wordt opgedeeld in drie filmzalen. Tevens zal het complex worden verduurzaamd en worden de filmzalen toegankelijk voor mindervaliden door het toevoegen van een liftvoorziening.
In Hoogt 10 komt een nieuw op te zetten Museum voor het Kruideniersbedrijf, in aanvulling op de museumwinkel Betje Boerhave welke weer terug komt in het complex. Daarnaast is in Hoogt 8 en 10 is ruimte voor culturele organisaties die versterkend werken in het locatieconcept. Er zijn nog enkele ruimtes te huur.

Cookieinstellingen