Ausdauer speelt DIE MAUER in Theater Kikker

Foto: Ausdauer

Muziektheatergezelschap Ausdauer staat op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari met hun voorstelling Die Mauer in twee avonden in Theater Kikker. Die Mauer is een voorstelling waarin Oost-Europese geschiedenis, actualiteiten, muziek en monoloog samensmelten tot een krachtig geheel.

Dertig jaar geleden viel de Berlijnse Muur en kwam er een onverwacht einde aan het eens zo machtige Sovjet Rijk. In Die Mauer speelt actrice Gabby Bakker (bekend van theatergezelschap Aluin en recent De Zucht van Zuilen door het Zuilens Fanfare Corps) de Russische KGB-agente Galina, bijgenaamd Die Mauer. Door haar ogen kijkt Ausdauer terug op de drie decennia na die val van de Muur.
In Die Mauer versmelten muziek, tekst en spel tot een rebelse kijk vol kleurrijke opstandigheid op de mens en de moderne geschiedenis. Een actuele voorstelling boordevol muziek waarin de spanningen tussen het nieuwe, op de puinhopen van de Sovjet-Unie gebouwde imperium van Poetin en de rest van Europa centraal staan.
Die Mauer is het derde en afsluitende deel van Ausdauers trilogie over de twintigste eeuw, na L’Histoire du Diable en The God Squad.

Reacties

Cookieinstellingen