Grote Prijs van Leidsche Rijn bouwt aan lokale bandcultuur

Foto: Cultuur19

Op 22, 23 en 30 nov vonden in de CultuurCampus en Leidsche Rijn College de voorrondes plaats van de Grote Prijs van Leidsche Rijn, georganiseerd door KLUB19 (jongerenprogramma van Cultuur19, De Vrijstaat, DOENJA Dienstverlening en Azotod).

De wedstrijd is bedoeld om de bandcultuur in Leidsche Rijn en de vele lokaal actieve, jonge muzikanten tussen 12 en 19 jaar een impuls te geven. Winnaars en deelnemers aan eerdere edities weten hun weg inmiddels uitstekend te vinden naar de Utrechtse poppodia. Zo speelden Electric Memories en Magik Trick onlangs een double bill in ACU en wist die laatste zich uit 80 bands te laten selecteren voor de Clash of The Titans. SkyLake, dat in 2014 deelnam aan de wedstrijd onder de naam Artefact, brengt binnenkort het debuutalbum uit bij FREIA Music en Between The Jars (winnaar van dat jaar) tourt binnenkort door India.
Voor een goed gevulde zaal werden dit jaar de bands Soulid Rocks, First Steps en Superb Birds of Paradise door de jury beloond met een finaleplek. Het publiek stemde The Cliffs, Phoenix en Saltlands naar de finale.
De finale wordt gehouden op vrijdag 21 dec om 20.00 uur in Azotod (Meerndijk 126, De Meern). Entree is 5 euro. Meer info op www.cultuur19.nl/klub19 en volg de updates via @klub19 op Instagram en Facebook.

Cookieinstellingen