Veiling BuitenGewoon Kunst Utrecht levert 12.500 euro op

Foto: pixabay

Burgemeester Jan van Zanen heeft afgelopen zondag in restaurant The Green House een uniek, Utrechts kunstwerk geveild. Dat meldt Handicap.NL. Daarmee gaf hij kleur aan de Grand Finale van ‘BuitenGewoon Kunst met een Utregs tintje’, een kunstproject voor kunstenaars met een verstandelijke beperking. Sponsoring en veiling hebben 12.500 euro opgebracht en dit bedrag komt ten goede aan een kunsteducatieprogramma voor deze kunstenaars.

Tijdens de middag werden de bezoekers op verschillende manieren vermaakt. Zo verzorgde cabaretier en schrijver Vincent Bijlo de opening van de middag met de prikkelende vraag wat normaal is en wie er nou eigenlijk gehandicapt is. Onder begeleiding van kunstenaar en televisiemaker Jorn van Hoorn werd er ‘live’ één nieuw schilderij gemaakt. Dit schilderij ging ook onder de hamer. De band Blues Sparks, bestaande uit talentvolle muzikanten met een verstandelijke beperking, verfraaiden de middag met een optreden.
De opbrengst van BuitenGewoon Kunst gaat naar een kunsteducatieprogramma voor mensen met een verstandelijke beperking. Zodat ook zij zich creatief kunnen ontwikkelen. Dat programma krijgt vorm in samenwerking met onder andere het Kröller-Müller museum. Het wordt een digitale ‘shared space’ waarin ‘outsider artists’ werk tonen en samen met hun ateliers, musea en collega’s werken aan het verder ontwikkelen van hun kunstenaarschap. De opzet van het educatieprogramma werd deze middag getoond.
BuitenGewoon Kunst vond dit jaar voor de derde keer plaats. Vorig jaar stond Rotterdam centraal en in 2016 had BuitenGewoon Kunst een Limburgs tintje. Het project is een initiatief van Stichting hetWerkvan en HandicapNL en start jaarlijks met een inspiratietour wat door lokale ondernemers en vrijwilligers wordt vormgegeven en gesponsord. Volgend jaar staat Den Bosch op het programma. Geïnteresseerden die hier aan willen bijdragen kunnen contact opnemen met Femke Riel via [email protected].

Reacties

article
69780
Burgemeester Jan van Zanen heeft afgelopen zondag in restaurant The Green House een uniek, Utrechts
https://utrecht.nieuws.nl/kunstcultuur/69780/veiling-buitengewoon-kunst-utrecht-levert-12-500-euro-op/
2018-11-05T21:27:10+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/11/05212637/brushes-3129361_1920.jpg
Kunst & Cultuur