Utrechts magazine De Dakhaas lanceert eigen podcast

Foto: Dakhaas

De Dakhaas, onafhankelijk magazine over Utrecht, bestond tot nu toe vooral op papier. Maar nu komt daar ook geluid bij: op vrijdag 14 september is de lancering van de podcast Radio Dakhaas.

De Dakhaas is al vijf jaar lang het medium waar ontwerpers, journalisten, fotografen en illustratoren berichten over hun stad. Elke editie biedt verhalen en reportages rond een bepaald thema, zoals ‘De Nacht’, ‘Utrechtenaren’ en in de nieuwste editie ‘Dat mag niet’. Dat is ook het thema van de eerste aflevering van Radio Dakhaas.
De podcast kwam tot stand dankzij Ties Timmers en Stijn Vercammen, die eerder het programma Strand van Zaken presenteerden op internetradiostation Stranded FM. ‘Wij maakten een zelfde magazine als De Dakhaas, maar dan op de radio, dus we besloten onze krachten te bundelen,’ aldus de initiatiefnemers. ‘We hopen hiermee een platform te bieden voor alle talentvolle makers in Utrecht, die net als wij een groot hart hebben voor podcasts.’
Een eigen podcast was al lang een grote wens,’ vult Elja Looijestijn, hoofdredacteur van De Dakhaas aan. ‘Het biedt nieuwe mogelijkheden om onze stem te laten horen en mooie verhalen te vertellen. Wie bij wil dragen aan één van de komende afleveringen kan zich bij ons melden.’
De eerste aflevering van Radio Dakhaas wordt feestelijk gelanceerd op 14 september in Brewpub de Kromme Haring, met livemuziek van de Utrechtse band Car Pets, die ook de muziek voor de podcast maakt. Iedereen is van harte welkom.
Daarna zal er elke maand een nieuwe aflevering verschijnen, waar luisteraars zich op kunnen abonneren via hun favoriete podcast-app. Radio Dakhaas is gratis te beluisteren.

Cookieinstellingen