Expositie ‘Slag van de verbeelding’ in stadhuis

Foto: gemeente Utrecht

Geef startende makers een blauwe stofjas. Noem dit hun canvas en nodig hen uit om de jas naar eigen inzicht te bewerken. Resultaat? Twaalf individuele creatieve uitingen in één samenhangend geheel. Te zien in de expositie ‘Slag van de Verbeelding’ in het stadhuis.

Tristan Hageman en Timo Vollmer, curatoren van de tentoonstelling, hebben twaalf jonge makers uit Utrecht en Amsterdam bij elkaar gebracht. Onder het motto ‘Volg je eigen creatieve kracht en verbind met anderen’ willen ze met dit leger jonge makers ‘een creatieve voorhoede zijn in hun strijd voor vrijheid en creativiteit’.
Dat levert verrassend en vrij werk op: één uniforme drager die door alle makers bewerkt is met verschillende materialen of met een nieuwe snit.
Met medewerking van Keren Avrich, Jeroen Bergschoen, Kahraman Cinar, Ray Fuego, Jil Gilbert, Lune Hageman, David Röben, Bram Romkes, Ismay Schaduw, Rouzbeh Shahbazz Rowan Siriram en Youp Wehnes. De tentoonstelling is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) tot en met donderdag 29 maart te zien.

Cookieinstellingen