Kim Harsta wordt nieuwe directeur Cultuur19

Foto: Cultuur19

Kim Harsta wordt per 1 januari de nieuwe directeur van Cultuur19. Harsta is momenteel werkzaam als adviseur bij Cultuurmij Oost.

“Cultuur19 is voor mij een toonbeeld van hoe je echt in en van de wijk kan zijn. De combi van professionele makers en amateurkunstenaars is natuurlijk magisch. Ik verheug me op verdieping van de samenwerking met verenigingen, bewoners en makers, want de wijk bruist. Dat moet ook, cultuur vertelt je elkaars verhaal. Ook de samenwerking met onderwijs vind ik wezenlijk: in deze eeuw is creativiteit een van de belangrijkste vaardigheden als het gaat om beroepsperspectief. Er staat een sterk team, ik heb er zin in.”

Het team en de raad van toezicht zijn tevreden. “We zijn blij, dat Kim Harsta met het team van Cultuur19 gaat doorbouwen op de stevige fundamenten die Hanno Tomassen heeft gelegd in de CultuurCampus. Samen met het team van Cultuur19 hebben we gekozen voor de motivatie, de energie en het ondernemerschap van Kim, eigenschappen die zij gaat inzetten voor een gezond, creatief en artistiek programma voor heel Leidsche Rijn”, aldus Michiel Krijvenaar, voorzitter raad van toezicht.

Harsta volgt Hanno Tomassen op, die ruim zes jaar leiding gaf aan Cultuur19. Onder zijn leiding heeft het programma een sterker cultureel en artistiek diepgaander profiel gekregen en werden talloze nieuwe samenwerkingen aangegaan met professionals en gezelschappen.

Tomassen: “We hebben heel mooie dingen gemaakt de afgelopen jaren; samen met kunstenaars, wijkbewoners, aankomende makers, gearriveerde makers, vertrekkende makers en met alle mogelijke kunstdisciplines. Zowel kinderen als jongeren, volwassenen en senioren hebben met Cultuur19 zichzelf, mij en anderen verbaasd. Cultuur19 kan in de komende jaren een bepalende factor worden en blijven in de toegankelijke, maar artistiek hoogwaardige culturele infrastructuur van Utrecht. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een explosief mooie cocktail van te maken. Ik heb er het volste vertrouwen in, dat dit gaat lukken en wens Cultuur19 met Kim Harsta het allerbeste. Na 6,5 jaren keer ik als programmeur in TivoliVredenburg terug naar muziek. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.”

Tomassen gaat aan de slag bij TivoliVredenburg als programmeur educatie en speciale programmering.

Reacties

article
66540
Kim Harsta wordt per 1 januari de nieuwe directeur van Cultuur19. Harsta is momenteel werkzaam
https://utrecht.nieuws.nl/kunstcultuur/66540/kim-harsta-wordt-nieuwe-directeur-cultuur19/
2017-12-05T15:14:43+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2017/12/05151423/Kim-Harsta.jpg
Kunst & Cultuur