Breaking Borders wint Annie Brouwer-Korf-prijs

Foto: Breaking borders

Breaking Borders heeft de Annie Brouwer-Korf-prijs gewonnen. Breaking Borders is een documentaire over het leven van Ibrahim Mokadad, een van de vele LHBTI-vluchtelingen. Wethouder Victor Everhardt heeft de prijs van € 5.000,- uitgereikt aan de makers, studenten Barbara Vollebregt en Fatima Warsame.

De gemeente reikt de Annie Brouwer-Korf-prijs sinds 2007 uit op het Midzomergracht Festival aan een innovatief project dat positief bijdraagt aan de integratie, emancipatie en/of acceptatie van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, transgenders en/of interseksuelen (de LHBTI-gemeenschap) binnen de gemeente Utrecht.

De jury, bestaande uit vrijwilligers in het roze netwerk, heeft bij de beoordeling rekening gehouden met de doelen van de Regenboogagenda van de Gemeente Utrecht: de sociale acceptatie van seksuele diversiteit en genderdiversiteit vergroten, vooroordelen, discriminatie, intimidatie en geweld tegen LHBTI aanpakken en LHBTI steunen om zich veilig te voelen en weerbaar te zijn in het sociale domein. Daarnaast vond de jury het bijzonder knap van Barbara en Fatima dat ze dit met zo’n klein budget hebben gedaan.

De jury vond het een moeilijke belissing, aangezien er ook andere goede projecten waren. De andere genomineerden waren Eveline van der Putten met Tour d’Amour en GenderTalent: Project Inclusieve Werkgevers en Maatschappelijke Organisaties. Er was ook nog een eervolle vermelding voor De Meervoudsdag, van De Meerminners.

Meer informatie over het Midzomergracht Festival vind je op midzomergracht.nl.

Cookieinstellingen