Culturele Zondag trekt 35.000 bezoekers

Foto: gemeente Utrecht

Met 35.000 bezoekers was het gratis muziekfestival Utrecht Centraal een groot succes. Op binnen- en buitenlocaties genoten bezoekers van optredens van honderden Utrechtse muzikanten en musici die zich op deze dag presenteerden. Een van de hoogtepunten was het surprise optreden van Kensington op het dak van TivoliVredenburg.

De officiële opening werd verzorgd door Holland Baroque en trompettist Eric Vloeimans, die in een volle Stijlkamer van Hoog Catharijne barok en jazz mooi lieten samensmelten. In de Janskerk verzamelde het publiek zich voor een magisch optreden van Spinvis en Saartje van Camp. Op het Domplein was het de hele dag een komen en gaan van muziekliefhebbers bij optredens van onder anderen Amber Arcades, Kim Janssen en Remy van Kesteren. De bijzondere samenwerking tussen de band Bewilder en de orgels van Museum Speelklok kon ook op veel belangstelling rekenen. Op het Vredenburgplein kwam een grote menigte samen voor het verrassingsoptreden van Kensington. De Utrechtse rockband mocht natuurlijk niet ontbreken op dit muziekfestival in eigen stad. 

Ook voor liefhebbers van klassieke muziek, jazz, elektronische muziek en wereldmuziek was van alles te beleven tijdens Utrecht Centraal. Langs de Oudegracht werd voor het eerst in bijna veertig jaar een preview van de Geuzenopera Thijl uitgevoerd door het Utrechtsch Studenten Concert, in Karel V zongen de Nederlandse Bachvereniging en het Nederlands Kamerkoor een koraal voor een select gezelschap, en in de Fundatie van Renswoude stonden de Utrechtse concoursen centraal.

Utrecht Centraal ging zondag al van start met My First Festival, Klein New Orleans en de Urban Iftar Music Picknick in Kanaleneiland. Groot feest was het bij Tivoli by Night: 30 X 30 X 030: 30 Utrechtse dj’s toonden wat het Utrechtse nachtleven te bieden heeft. De Culturele Zondag Utrecht Centraal werd georganiseerd in samenwerking met het Utrechts Muziek Overleg en het Centrummanagement Utrecht

De eerstvolgende Culturele Zondag is op 3 september. Dan vindt de 20e editie plaats van het Uitfeest. Dé feestelijke opening van het culturele seizoen in Utrecht. Op vele binnen- en buitenlocaties geven de culturele instellingen en gezelschappen previews van wat komen gaat. Film, theater, muziek, dans, literatuur en beeldende kunst, alle genres komen aan bod.

Cookieinstellingen