Zondag 7 mei Snorfestival in de Snorfabriek

Foto: Snorfabriek

Zondagmiddag 7 mei vindt in de Snorfabriek het Snorfestival plaats. Hét snorrigste festival van Nederland.

Tijdens het Snorfestival wordt de héle Snorfabriek opengegooid voor publiek. In de voorste ruimte stellen de permanente ‘bewoners’ van de fabriek hun ateliers open en geven workshops. Zo kun je bij de Snorfabrikanten terecht om een getekend portret te laten maken, de lekkerste worst met sambal te proeven (vers uit de fabriek!), muziek te luisteren in de Soundcontainer, een papierworkshop te doen in de Flowkas van Flow Magazine, ukelele te leren spelen in een uur en allerlei dingen maken. Daarnaast kun je je laten healen of readen door Flux, je portfolio laten checken door de art directors van Studio 100 Procent, iets drinken en eten en ondertussen bellen met Poëzie. En vergeet niet de nieuwste boeken te kopen in de winkel van de Snorfabriek, net als te struinen in de outlet van Uitgeverij Snor.

Achterin, in de zogenaamde Grote Lege Ruimte, normaal niet voor publiek geopend, kun je terecht om de meest waanzinnige vintage items te scoren bij Meneer en Mevrouw de Boer en Vintage Phobia. Bloomon komt workshops bloemen stylen geven. Bierproeven, tekstcollages maken, handletteren, dino-onderzoek doen, een bijenhotel maken en een PsychOnlogisch onderzoek laten uitvoeren door drie doktoren. Circus Moustache is er met een hele entourage aan circusattributen voor kinderen, maar ook volwassen bezoekers kunnen zich vergapen aan luchtacrobatiek en zelf een poging wagen onder begeleiding van Jasper Riedeman. En voor wie deze dag nog bijzonderder wil maken: Ga op je knie en trouw met je lief, voor één dag!

Het Snorfestival is een initiatief van Uitgeverij Snor en de Snorfabriek. In 2014 ontstaan rondom de lancering van de nieuwe boeken van Uitgeverij Snor. Waar het festival eerst plaatsvond op camping de Lievelinge in Vuren en vorig voorjaar bij Molen de Ster in Utrecht, heeft Uitgeverij Snor nu een vaste plek in de Snorfabriek aan de Tweede Daalsedijk 14a in Utrecht. Het Snorfestival krijgt steun van het Initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht en drukwerk van Real Concepts.

Cookieinstellingen