Zondag Gluren bij de Buren

Foto: Maarten Eykman

Op zondag 19 februari kan Utrecht zich weer opmaken voor een nieuwe editie van Gluren bij de Buren. Laat je verrassen door lokaal talent in een van de 174 woonkamers door heel Utrecht die zijn omgetoverd tot incidenteel podium.

Het programma van de vierde editie van Gluren bij de Buren is bekend gemaakt. Op zondagmiddag 19 februari kan er in maar liefst 174 woonkamers gegluurd worden naar het beste wat Utrecht te bieden heeft op het gebied van lokaal talent. Tussen 13.00 en 18.00 vinden bijna 400 optredens plaats in alle wijken van Utrecht. Er is voor ieder wat wils, uiteenlopend van klassieke muziek, moderne dans en theater. Lokale organisator Rinske Bouwman: “Alle wijken doen weer mee. Mijn tip waar je heen moet? Blijf vooral in je eigen wijk en ontmoet je buurtgenoten. Je weet nooit wat voor moois kan ontstaan!”

Elke artiest speelt gedurende de dag drie voorstellingen van elk 30 minuten. Doordat de deelnemende woonkamers nooit verder dan vijf minuten lopen van elkaar af liggen is het ook mogelijk meerdere voorstellingen te bezoeken.

Alle optredens zijn gratis te bezoeken en mede dankzij PicNic staat er zelfs in elke woonkamer een kopje koffie of thee voor je klaar. In elk woonkamer staat een spaarpot waar je een vrijwillige bijdrage kan leveren na elk optreden. Rinske Bouwman: “Naast de spaarpot kan je nu ook gemakkelijk geld online doneren via iDeal door met je smartphone, of op je computer, naar onze website te gaan. Gluren bij de Buren moet gratis toegankelijk en zo laagdrempelig mogelijk blijven. Maar we hopen dat mensen gul geven om Gluren bij de Buren volgend jaar weer te kunnen organiseren! Ga hiervoor naar www.glurenbijdeburen.nl/steun

Ook dit jaar is er weer een programmakrant ontwikkeld. In deze 12 pagina’s tellende krant is het programma te vinden. Het programma van Gluren bij de Buren is ook te vinden op de website: www.glurenbijdeburen.nl. Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Cultuurbrigade.

Reacties