Foto’s van Europese kusten van Max Tosseram in het Stadhuis

Foto:

Van de Utrechtse fotograaf Max Tosseram zijn, in de expositie ‘Kust & meer’ in het stadhuis, zeegezichten en portretten te zien.

Max Tosseram (1944) is ondernemer in hart en nieren. Van barhouder in Middelburg tot discotheekhouder in Spanje; van klusjesman tot vastgoedhandelaar; van cameraverkoper tot freelance fotograaf voor Mercedes, Volkswagen en Neckermann. In zijn eigen woorden: “Het leven is voor mij één groot avontuur. Ik hou van mensen en de wonderbaarlijke natuurlijke wereld om me heen.”

Rode draad bij alles wat hij onderneemt, is zijn passie voor fotografie. Deze fascinatie resulteerde in 1990 in het fotoboek “44 Utrechtse kunstenaars in beeld” en in 2013 in de publicatie “Kijk naar je Eige”, waarin hij foto’s combineert met poëzie van eigen hand. Tosserams recente fotografische werk toont kleurrijke beelden van verschillende Europese kusten, inzoomend op details of uitzoomend op de horizon.

De expositie is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) te zien van dinsdag 28 februari tot en met donderdag 30 maart 2017.

Reacties